5 tips til den gode pitch

  • Hvordan?

Vi har samlet 5 tips, du kan benytte dig af, hvis du ønsker at pitche en historie til en journalist eller redaktion:

  1. De fleste redaktører vil sandsynligvis foretrække, at du sender dem en e-mail, selvom du kender dem. Telefonopkald bliver brugt i nødstilfælde, og mange redaktører kan ikke lide at blive uventet “put on the spot” af en pitchende person.
  2. Send en 100-ords pitch, der opsummerer, hvorfor denne historie fungerer specifikt for dem – med andre ord, hvorfor dem? Og hvorfor lige nu? – husk at vedhæfte pressemeddelelsen.
  3. Kend dem du pitcher til, og hvad de har offentliggjort for nylig – det er meget usandsynligt, at de vil offentliggøre en historie om København, hvis de har gjort det de sidste tre måneder.
  4. Hvis du ikke har modtaget et svar på din pitch, så er det okay at følge op med en venlig påmindelse ca. fem arbejdsdage efterfølgende.
  5. Find ud af alt, hvad du kan omkring de medier, som du ønsker at blive dækket af. Send en e-mail til redaktøren og spørg dem, hvornår du skal pitche, og hvem du skal pitche til – hvis du skal pitche til større publikationer vil du sandsynligvis skulle kontakte Redaktionschefen eller Chefredaktøren.

Tipsene er givet af den Internationale pressejournalist James Clasper (www.jamesclasper.com).

Se også Do’s & dont’s, når du kommunikerer med journalister

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION