10 tips til den gode pressemeddelelse

 • Hvordan?
 1. ​Lav research på, hvilke marked(er) I er interesseret i og, hvilke medier I finder interessante for jeres event/brand/institution.
 2. ​Skriv jeres pressemeddelelse (PM) målrettet den internationale presse. De ”tænder på” den danske/skandinaviske vinkel samt byens brand/kernefortællinger (Sustainable City, Capital of diversity, A pocket-size fairy tale, The Danish Cuisine, Design & Architecture). Hav fokus på udvalgte highend-aktiviteter som specifikke nedslag i programmet.
 3. De fleste journalister læser kun overskriften og første afsnit, så du har omkring tre sætninger til at få hele din historie ud.
 4. En pressemeddelelse skal ikke være længere end en side og læses som en artikel, ikke en pressemeddelelse, så skriv det som du ville forvente at se det i en avis.
 5. Sørg for at du kan besvare disse centrale spørgsmål: hvem, hvad, hvornår, hvor, hvorfor og hvorfor nu. Gør det kortfattet og let at læse hurtigt: brug korte sætninger og punktform.
 6. Brug pressemeddelelsen som et “catch-all” -dokument – en nem måde at bringe historien sammen på et sted og noget, du kan give til journalister til enhver tid. Sørg for at inkludere alle logistiske detaljer: åbningstider, udstillingsdatoer, billetpriser, adresse osv.
 7. Inkludere citater fra alle relevante personer, der virker interessante og menneskelige (og ideelt medietrænet). Kuratoren kan være bedre til dette end museumsdirektøren.
 8. Hav en professionel engelsk-engelsk copyeditor til at læse korrektur på din pressemeddelelse – eller, bedre endnu, få dem til at skrive den fra bunden.
 9. ​Til nogle medier kan I sende en masseudsendelse. Andre skal have et indslag, hvor I skaber en personlig kontakt via mail eller telefon. Følg op telefonisk, hvis I ikke får et svar.​
 10. Hvis I satser på foromtaler af jeres event, så vær i god tid. Magasin-pressen skal have jeres PM 5 – 6 måneder inden jeres event.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION