Andre anmeldelsesplatforme

  • Hvad?
  • Hvordan?

Online gæsteanmeldelser er blevet en vigtig faktor i alle virksomheders forretning. Derfor er det vigtigt, at du holder øje med, hvad dine gæster siger om dig online – og er til stede på de platforme, som de bruger. TripAdvisor bliver ofte fremhævet som verdens største rejsewebsted, men dine gæster kan også anmelde din virksomhed andre steder.

Ved du eksempelvis, om dine gæster har anmeldt dig på følgende platforme?
● Trustpilot
● Yelp
● Google Reviews
● Facebook-anmeldelser

På flere anmeldelsesplatforme kan dine gæster oprette din virksomhed uden din viden, hvis de vil give dig en anmeldelse. Du kan derfor ikke være sikker på, om der bliver talt om dig på platformene, medmindre du tjekker.

Læs mere om de mest populære anmeldelsesplatforme (udover TripAdvisor), og tjek efterfølgende, om din virksomhed allerede findes der.

Yelp
Yelp er endnu ikke så kendt i Danmark, men på verdensplan har platformen 142 mio. månedlige brugere. Yelp har ligeledes 2,1 millioner virksomheder oprettet og mere end 90 mio. anmeldelser. Hvis udenlandske gæster er et fokus for din virksomhed, er det helt sikkert relevant at undersøge, om Yelp kan styrke din position over for dem – eller som minimum undersøge, om der allerede er blevet delt anmeldelser af din virksomhed på platformen.

Google
Eksisterer din virksomhed online, så eksisterer den også på Google. Googles service for virksomheder hedder My Business, og det er en gratis service, hvor du kan indtaste oplysninger om din virksomhed, som fx adresse, åbningstider og telefonnummer. Samtidigt kan dine gæster give dig anmeldelser på Google, som dukker op sammen med din virksomhed i Googles søgeresultater. Det er derfor særdeles vigtigt at være opmærksom på, hvordan din virksomhed ser ud på Google. Din indgang til at arbejde med Google My Business er google.com/business

Trustpilot
En dansk tjeneste, der minder meget om TripAdvisor. Trustpilot er en anmeldelsesplatform for alle brancher, men den er typisk brugt af e-butikker, som ikke har en fysisk adresse. Flere og flere kulturaktører oplever dog, at deres gæster har anmeldt dem her. De nyeste tal siger, at 115.000 virksomheder i 65 lande bruger Trustpilot – og platformen har mere end 16 mio. anmeldelser.  (Kilde: Trustpilot).

Facebook
Din virksomhed er sandsynligvis allerede på Facebook, som også har en anmeldelsesfunktion. Husk derfor også at holde øje med de anmeldelser, der kommer ind her og besvar dem med samme omhu, som du ville gøre på fx TripAdvisor.

Udover at du skal vide, om dine gæster har skrevet anmeldelser om din virksomhed på de forskellige platforme, så er det også værd at overveje, om du kan bruge platformene aktivt i din kommunikation. Det kan være, de giver indsigter, du kan bruge i din produktudvikling. Det kan være, du kan få flere gæster ved at opfordre andre til at give dig anmeldelser på de platforme, dine gæster bruger. Eller det kan være, du kan bruge de gode anmeldelser i din markedsføring.

I bund og grund kan du overføre mange af de tips, du finder om TripAdvisors på denne platform, til de andre anmeldelsesplatforme. Tænk derfor gerne bredere end TripAdvisor, når du arbejder med anmeldelser – det kan være guldet ligger i et mix af de forskellige tjenester.

  • Eksempler

Hos Dansk Arkitektur Center (DAC) har de valgt at bede gæsterne om at give dem anmeldelser på flere forskellige anmeldelsesplatforme. På deres hjemmeside henviser de således både til TripAdvisor, Foursquare (endnu en anmeldelsesplatform) og Yelp. Samtidigt har de sørger for at have adgang til alle profilerne, således de kan sikre, at oplysningerne er korrekte og opdateret.

Se mere på

DACs hjemmeside
DACs profil på Yelp
DACs profil på Foursquare

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION