Designmuseum Danmark

  • Udgangspunkt
  • Aktivitet
  • Resultater

Designmuseum Danmark er et museum for design, kunsthåndværk og kunstindustri med ca. tre store særudstillinger om året. Museet er ét af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international design.

Størstedelen af Designmuseum Danmark besøgende er internationale gæster – ca. 80 procent kommer fra udlandet.  Derfor valgte vi at fokusere på, hvordan de besøgende i højere grad kunne aktiveres i markedsføringen af museet. Vi ville undersøge, hvordan Designmuseum Danmark kunne give gæsterne merværdi ved at brede sin fortælling ud, og ikke kun fortælle om selve museet, men også om København og omegn som designdestination. Museet har en troværdig stemme som fageksperter, når det gælder at guide og inspirere de designinteresserede gæster til andre designoplevelser på destinationen.

Projektet eksperimenterede med at udvide museets position som ekspert i design ved at tilbyde gæsterne en guide til designoplevelser i byen – alle fortalt med personlige anbefalinger.

Guiden blev trykt i 10.000 eksemplarer, og der blev indsamlet e-mails fra gæsterne, som efter deres ophold i København fik tilsendt et spørgeskema om, hvorvidt guiden havde fået dem til at opleve flere designoplevelser under deres ophold i København, og hvilken betydning den havde for deres opfattelse af museet.

Designbolaget_P_Designguide_3

Designbolaget_P_Designgude_2

Designbolaget_P_Designguide_5

Designbolaget_P_Designgude_1

  • 45 procent af modtagerne af guiden fik flere designoplevelser med hjem, end de havde planlagt. Guiden øger altså kulturforbruget hos næsten halvdelen af modtagerne.
  • 85 procent gemmer guiden efter hjemkomst, og 9 procent giver den videre til venner og familie og guiden fungerer altså også som markedsføringsredskab.
  • Over 90 procent mener, at guiden har bidraget positivt til deres opfattelse af Designmuseum Danmark.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION