Find dine centrale værditilbud

  • Hvad?
  • Hvordan?
  • Eksempel

En attraktions brand kan grundlæggende opdeles i tre brand-dimensioner:

• IDENTITETSBRAND: Hvordan spejler og hjælper attraktionen mig mod min ønskede identitet?

• SERVICEBRAND: Lever attraktionen op til mine forventninger om viden, overraskelse og underholdning? Og er der god servicekommunikation – både på kvalificerende og differentierende niveau?

• INFLYDELSESBRAND: Oplever jeg, at attraktionen løfter en vigtig dagsorden og gør en forskel i samfundet? For enhver gæst, international eller national, er en tydelig kernefortælling, der indkapsler de tre dimensioner, afgørende for attraktionens samlede attraktivitet.


Et centralt sted at starte arbejdet med kernefortællingen er ved at stille skarpt på attraktionens særlige værditilbud – eller value propositions. Hvor kan der identificeres et match mellem målgruppens ønsker og behov og attraktionens kerneprodukt(er), serviceydelser og større samfundsmæssige dagsorden?


En fuld kortlægning af målgruppens behov og attraktionens value propositions er en ofte længerevarende og kontinuerlig proces, som kobler ind i hele attraktionens forretningsmodel. En god introduktion til dette arbejde kan fx findes her:
https://strategyzer.com/books/value-proposition-design

Har du allerede en god basisforståelse for målgruppen og jeres egne kerneydelser, så er en god metode til at skærpe forståelsen frem mod en endelig formulering at anvende ’makkerinterview’ som metode.

Sådan gør du:

• Identificer en ekstern person, som har et basiskendskab til din attraktion og som vil hjælpe med at kortlægge jeres værditilbud • Beskriv nu din attraktion og alle jeres produktfordele og serviceydelser til din makker. Brug 5-10 minutter på at fortælle.

• Mens du fortæller skriver din makker ned.

• Efterfølgende samler din makker sin tanker, og fortæller nu tilbage, med egne ord, hvad han/hun hørte dig fortælle.

• Tag noter undervejs og vær opmærksom på hvad din makker har hæftet sig ved, at I særligt kan tilbyde. Her har du kimen til at formulere jeres værditilbud.

Værditilbud for Tirpitz

Den nye attraktion Tirpitz i Blåvand har som del af en samlet brandplatform identificeret de centrale værditilbud, som matcher såvel danske som internationale målgrupper. Værditilbuddene er afsættet for segmenteret kommunikation til de forskellige målgrupper, hvor særligt den geografiske nærhed til vestkysten og Vadehavet samt BIGs involvering i byggeriet har betydning for de internationale målgrupper.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION