Instaride og instawalk

  • Hvad?
  • Hvordan?

Instawalk eller instaride er, når en gruppe brugere af Instagram mødes til en fælles fotoekspedition, hvor de enkelte instagrammers sædvanligvis uploader en række billeder under definerede hashtags. For et brand eller destination kan der være rigtig god eksponering i en instawalk, hvis forløbet er vel planlagt og med et konkret udgangspunkt.
Fænomenet er eksploderet den seneste tid (og det ses stadig oftere, at de inkarnerede instagrammers rejser verden rundt – også på egen regning – for at møde sine ’kollegaer’), og derfor skal du som brand give instagrammers noget unikt f.eks. invitere dem til en pre-launch eller invitere om bag scenen, hvor alle ikke normalt har adgang. Du kan vælge at invitere flere eller få, udvalgte instagrammers med et stort antal følgere, som i forvejen fotograferer inden for det emne/tema, som du repræsenterer.

Find på idéen og rådfør dig med en eller flere inkarnerede instagrammers for at teste, om din idé holder og er interessant for instagram communitiet.
Find en dato og et tidspunkt, og husk at mange instagrammers har fuldtidsarbejde, og derfor skal et arrangement helst ligge uden for arbejdstiden.
Invitér enten bredt via dine egne kanaler og fx forskellige instagram-communities eller vælg at invitere udvalgte instagrammers direkte gennem deres instagram indbakke, så de oplever en form for eksklusivitet. Definér et eller få hashtags, gerne jeres primære hashtag og et hashtag, der er defineret til turen, således at effekten kan måles. Lav evt. en konkurrence i forbindelse med turen. På den måde, kan I bedre styre, hvad deltagerne har fokus på i deres billeder.

  • Eksempler

I forbindelse med Home of Hamlet i Helsingør i sommeren 2016 inviterede vi 31 instagrammers til Helsingør for at tage billeder under følgende hashtags:
#homeofhamlet og #igdk_hamlet
Der var 31 deltagere i alt – både fra Sverige og Danmark.
Tagged billeder med #homeofhamlet og #igdk_hamlet: 182
Likes i alt: 22.000
Personer har potentielt set fotos fra turen: 431.000
Eksempler af billeder fra turen:

hamlet

hamlet_001

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION