Inviter internationale Instagrammers med stort reach

  • Hvad?
  • Hvordan?

En måde at få sine historier og budskaber ud internationalt er at invitere internationale instagrammers med et højt reach (mange følgere). Det er samme metode, som altid er blevet brugt for at få international presseomtale. Men nu er det ikke længere kun journalister og bloggere, men også instagrammers, der er interessante at tænke ind i sin pr-strategi. I dag findes der et pænt antal af både  instagrammers og bloggere, som lever af at producere indhold til deres community, og som får betalt rejser og ophold af relevante brands og organisationer.

Tag kontakt til den eller de instagrammers, der har et stort reach, og som har en stil og et koncept, som du kan lide, og som passer til dit brand. Definér nogle krav til samarbejdet fx antal posts i løbet af ugen, brug af bestemte hashtags, takeover af Instagram-profil, rettigheder til brug af billeder på andre medier, en udstilling eller andre steder, hvor du gerne vil bruge billederne. Betal for rejsen og ophold.

Det er en rigtig god ide at udarbejde et samlet ark før turen med deltagernes personlige oplysninger som adresse, pas-nummer, evt. specielle madallergier, så der findes en samlet oversigt over deltagernes oplysninger ét sted.

En anden anbefaling er at bede deltagerne udfylde en liability form – en medieplan, hvor deltagerne gør rede for, hvornår og hvordan de vil offentliggøre deres posts. Dermed har I en skriftlig kontrakt på, at der bliver offentliggjort x antal posts/artikler i løbet af turen. Gerne med en tydelig deadline, så I har formalia helt på plads inden turen. Se eksempel på en liability form som blev brugt i forbindelse med Instragram-turen #danishforlife i oktober, 2016.

liabilityform

  • Eksempler

@Visitcopenhagen inviterede i oktober 2016 fem internationale instagrammers til København og Kolding i fire dage, hvor temaet var ‘design og arkitektur’. Alle fem instagrammers havde et stort reach mellem 230.000 – 1,2 mio. følgere, og de blev bedt om at tagge deres billeder med hashtagget #designforlife.

Målet var at få et stort reach på sociale medier samt få flere internationale besøg på DAC, Trapholt og Designmseum Danmark.

De fem inviterede var:

@vutheara 1.2 mio. følgere
@misscoolpics 230.000 følgere
@uwa2000 212.000 følgere
@cucinadigitale 550.000 følgere
@jn 559.000 følgere

Turen gav følgende resultater:

  • 49 opslag på Instagram som fik ml. 8.700.000 og 13.000.000 visninger (forudsat at ml. 1/3 og 2/3 af deres følgere har set deres posts)
  • Kampagnen er nået ud til min. 2.751.000 følgere
  • Ca. 250 Instagram stories med ml. 5.000 – 7.000 views.

Herunder billedeksempler fra turen:

Superkilen billede4 billede3 Grundtvig billede5 billede6

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION