Karen Blixen Museet

  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

Karen Blixen er et stort navn internationalt. Der bliver løbende lavet film, serier, bøger, og alle disse internationale begivenheder er oplagte anledninger for Karen Blixen Museet til at gøre opmærksom på sig selv. De færreste ved, at man rent faktisk kan besøge forfatterens barndomshjem.

Tourism + Culture Lab vil sammen med Karen Blixen Museet teste, hvilke knapper der skal trykkes på, når der er en international buzz om Karen Blixen. Første skridt på vejen er at arbejde mere strategisk med museets digitale tilstedeværelse samt sikre, at de besøgende, der lander på museets omfattende website, bliver klar over og inspireret til at besøge museet i Danmark.


I første omgang har projektet haft fokus på at søgemaskineoptimere museets website, så Museet kommer højt op i søgningerne på Google. En af udfordringerne er blandt andet, at Karen Blixen fx bliver kaldt Isak Dinesen i USA, da hun brugte det psedonym i sit forfatterskab. Derfor er det helt afgørende for, at Isak Dinesen bliver brugt på de engelske sider, således at museet kommer op i de amerikanske søgninger.

Derudover er der lavet en række tekniske ændringer på hjemmesiden, meta tekster på både dansk og engelsk, store billeder med lang loadtid er skiftet ud, og der er arbejdet med udvalgte søgeord fx forfatterhjem. Alt sammen for at øge museets synlighed på Google.

Anden omgang var et redesign af websitet, så der i højere grad arbejdes med at konvertere de digitale  besøg til fysiske besøg. Sitet er blevet mere brugervenligt, og online billetsalg er implementeret.

Stor stigning i antallet af besøgende på website

Resultaterne af SEO-optimeringen var efter fem måneder en samlet stigning på 35% besøgende. Der var blandt andet 96% flere amerikanske besøgende på website og 87% flere tyske besøgende.

Det nye website gik først i luften juli 2019, så her vil der i efteråret blive samlet op på effekten.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION