KOMMERCIELT POTENTIALE: Optimering af salg via butikkens indretning & flow

  • Hvad?
  • Hvordan?
  • Inspiration

Butikkens indretning er, ifølge interviewede eksperter og internationale besøgende, med til at skabe blikfang og en interesse hos besøgende, som giver dem lyst til at gå på opdagelse eller se nærmere på produkterne i butikken. Derudover er butikkens flow en afgørende faktor for, hvordan besøgende guides gennem butikken, samt hvorvidt de får øje på relevante produkter. Tilsammen skaber en god indretning og flow således et godt overblik for de besøgende, så de har lyst til at bruge tid i butikken fremfor at gå med det samme igen, fx hvis butikken virker uoverskuelig eller rodet.

Indretningen af butikken handler derfor først og fremmest om at sikre de besøgende et godt overblik over produktsortimentet og om at sikre, at de rette kundegrupper bliver præsenteret for de produkter, der er relevante for netop dem.

Ruten igennem butikken er ikke nødvendigvis ens for alle besøgende. Men de forskellige typer besøgende skal let kunne gennemskue, hvilken rute igennem butikken, der er relevant for netop dem.

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Hvis du vil læse mere, hvordan du kan indfri det kommercielle potentiale, så læs hele rapporten Kommerciel Potentialeanalyse (udarbejdet af Epinion og Wonderful Copenhagen 2017-2018)

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Inspiration til optimering af salg via butikkens indretning og flow

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større


  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

CASE: Arbejdermuseet 

Arbejdermuseets café på attraktionens 1. sal rummer et oplagt kommercielt potentiale ift. placering af udvalgte produkter. ”Settingen” omkring produkterne har nemlig afgørende betydning for, hvorvidt og hvordan produkterne appellerer til de besøgende.

Arbejdermuseets butik har allerede nu produkter i sortimentet (fx erstatningskaffe, ølbrikker og yankiebarer), der potentielt vil kunne tilføres værdi ved at integrere dem i kaffebarens autentiske rammer.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Formålet med eksperimentet er at tænke butikkens indretning udover butikkens fysiske rammer ved at integrere produktsortimentet i attraktionens kaffebar.

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

I eksperimentperioden har kaffebaren solgt tre udvalgte produkter i form af Richs kaffeerstatning, Stauning øl æsker samt Yankiebarer. Salget af de tre udvalgte produkter er i eksperiment perioden faldet fra et månedligt gennemsnit på ca. 2.530 kr. til 2.380 kr., hvilket svarer til et absolut fald på 6%.

Yankiebaren har udelukkende været solgt i kaffebaren, mens de to andre produkter også er blevet solgt i museumsbutikken sideløbende. Der er kun oplevet en stigning i det absolutte salg af Stauning øl, mens Yankiebarer og Richskaffe har solgt mindre i eksperiment perioden. Der opleves imidlertid en relativ stigning i salget af Richs kaffe på 23%, når der tages højde for det lavere antal besøgende gæster.

Samlet set er salget af de tre produkter steget med 26% når der tages højde for antallet af besøgende gæster i perioden.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større


Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION