KOMMERCIELT POTENTIALE: Optimering af salg via butikkens integration

  • Hvad?
  • Hvordan?
  • Inspiration

Flere besøgende beskriver, at de i princippet ønsker muligheden for at købe en ”del af attraktionen” med hjem, og derfor skal butikken opleves som en integreret del af udstillingen.

De besøgende efterspørger derfor også en butiksoplevelse, der ikke markerer et skift, men i stedet fungerer som en naturlig fortsættelse af eller begyndelse på resten af attraktionsoplevelsen. Derved gøres den samlede attraktionsoplevelse nemlig mere helstøbt, og den besøgendes følelse af at kunne købe en autentisk bid af den samlede oplevelse forstærkes.

Integrationen knytter sig grundlæggende til to elementer, som attraktionerne kan arbejde med: 1) Den tematiske integration og 2) butikkens fysiske integration i resten af attraktionen.

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Hvis du vil læse mere, hvordan du kan indfri det kommercielle potentiale, så læs hele rapporten Kommerciel Potentialeanalyse (udarbejdet af Epinion og Wonderful Copenhagen 2017-2018)

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Inspiration til optimering af salget via butikkens integration

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større


  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

CASE: Statens Museum for Kunst

Museumsbutikken på SMK er ikke på nuværende tidspunkt placeret på en måde, så de besøgende automatisk passerer igennem den, når de ankommer til/forlader museet. Derfor har butikken ikke en ”fast” gennemgangsfrekvens, der hænger sammen med SMKs generelle besøgsfrekvens.

Da butikkens placering forventes at lægge fast et stykke ud i fremtiden, må der derfor tænkes i alternative indsatser for at øge gennemgangsfrekvensen.

Formålet med eksperiment I er derfor at afprøve en sådan alternativ indsats for at øge butikkens gennemgangsfrekvens – nemlig via et incitamentsbaseret tiltag.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Projektet sætter fokus på at øge gennemgangsfrekvensen i SMK’s museum butik.

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Alle salg i museumsbutikken på SMK i eksperiment-perioden vil efterfølgende blive analyseret af Epinion. Der vil blive set på hvor mange og hvilke varer der bliver købt sammen med de gratis plakater, samt hvilke betalingsmidler der bliver brugt. Det er vigtigt at ALLE kuponer bliver scannet ved udleveringen af plakaten.

Vi formidler resultaterne, så snart vi er færdige med eksperimentet.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION