KOMMERCIELT POTENTIALE: Optimering af salg via dataregistrering & -analyse

  • Hvad?
  • Hvordan?
  • Inspiration

God dataregistrering og -analyse kan være et stærkt strategisk redskab i arbejdet med at indfri et kommercielt potentiale hos målgruppen. Helt grundlæggende udgør optimal dataregistrering og –analyse, ifølge de interviewede eksperter og butiksansvarlige, nøglen til at skabe et videnbaseret grundlag for at træffe fremadrettede beslutninger vedrørende kommercielle indsatser som fx produktindkøb eller indretning af butikken.

Via god (1) dataregistrering og -analyse kan attraktionerne opnå (2) information og viden om, hvilke produkter og services der appellerer til målgruppen, hvilke varer målgruppen ofte køber i kombination, hvilke varer der omsættes og tjenes flest penge på hos målgruppen og meget mere. Derudover kan det også anvendes til at måle effekten af forskellige indsatser fx ved ændringer i indretning af butikken eller fokus på kommunikation af specifikke varer. Attraktionerne får altså en mere dybdegående indsigt og lærer målgruppens adfærd bedre at kende. Denne indsigt kan guide dem i forhold til fremadrettede (3) beslutninger og handlinger omkring de kommercielle indsatser, så de ikke længere baseres på mavefornemmelser. Det skaber således en struktur i måden, man handler og agerer på, som i sidste ende skaber (4) værdi i form af øget indtjening.

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Hvis du vil læse mere, hvordan du kan indfri det kommercielle potentiale, så læs hele rapporten Kommerciel Potentialeanalyse (udarbejdet af Epinion og Wonderful Copenhagen 2017-2018)

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Inspiration til optimering af salg via dataregistrering og -analyse

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

CASE: Statens Museum for Kunst

SMK ønsker at anvende analyse af købsdata i større omfang mhp. på at få et bedre overblik over køb og salg af produkter i butikken. På baggrund af indsigterne vil de gennemføre en række indsatser som har til formål at øge salget i butikken.

For at opnå en højere grad af systematisk dataregistrering og –analyse har SMK investeret i en opdatering af deres kasse- og billetsystem.

SMK har netop opdateret deres kasse- og billetsystem og ønsker i den forbindelse at udvikle et analyseværktøj, der skal bidrage til at gøre det nemt for butikkens medarbejdere at opnå viden omkring, hvilke produkter der især sælger godt.

Eksperimentet går således ud på at følge op på, hvilken effekt denne større grad af dataregistrering og –analyse samt udvikling af analyseværktøj bidrager til optimering af indkøb og salg af produkter i butikken.

Succeskriterier

  • Butiksansvarlige medarbejdere har anvendt indsigterne aktivt til at foretage optimering af indkøb samt gennemføre strategiske indsatser i butikken der har til hensigt at øge salget.
  • Butiksansvarlige medarbejdere oplever, at indsigterne bidrager til et øget salg af produkter.
  • Hvis muligt vil kvantitative indsigter omkring fald eller stigning af salget i butikken bidrage til at understøtte de kvalitative perspektiver.

Vi formidler resultaterne, så snart vi er færdige med eksperimentet.


This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION