KOMMERCIELT POTENTIALE: Optimering af salg via services & andre ydelser

  • Hvad?
  • Hvordan?
  • Inspiration

Attraktionernes kommercielle potentiale rækker udover butikssalg, cafésalg og entrébillet. De to sidstnævnte handler denne analyse ikke om.

Analysen peger således på, at den internationale målgruppe efterspørger og er villige til at betale for andre ydelser og services på attraktionerne. Der er klare paralleller mellem, hvad de internationale besøgende efterspørger i butikken, og hvad de efterspørges mht. andre ydelser. Der efterspørges nemlig ydelser, som giver den besøgende en følelse af at få eksklusiv adgang til dele af attraktionen, eller ydelser, der aktiverer den besøgende i en interaktiv attraktionsoplevelse, der appellerer til alle fem sanser.

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Hvis du vil læse mere, hvordan du kan indfri det kommercielle potentiale, så læs hele rapporten Kommerciel Potentialeanalyse (udarbejdet af Epinion og Wonderful Copenhagen 2017-2018)

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Inspiration til optimering af salget via andre ydelser og services

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

CASE: Statens Museum for Kunst

SMK betragtes af mange internationale besøgende som en form for ”topattraktion” i København. Attraktionen har med andre ord en bred appel, der i høj grad gør den oplagt at sammentænke med andre turismeinitiativer og -platforme.

Af denne grund har SMK også indgået et samarbejde med udlejnings- og bookingtjenesten Airbnb, der udover booking af lejligheder lancerer ydelser under kategorien ”oplevelser” (herunder attraktionsbesøg). Samarbejdet giver flere klare fordele, da det udgør en god kommunikationsplatform til at målrette indsatser mod de internationale besøgende, ligesom alle indtægter går direkte til kulturinstitutionen.

Formålet med eksperimentet er således at følge op på, hvordan samarbejdet med Airbnb fungerer for SMK som en kommerciel platform til salg af behind-the-scenes-ydelser.

Statens Museum for Kunst har generelt oplevet en positiv tilbagemelding fra gæster, der har deltaget på workshoppen, som de tilbyder via Airbnb Experience hver fredag fra den 27. april til og med den 29. juni 2018. Det har indtil videre resulteret i hele 13 gode anmeldelser på Airbnb Experience, hvor en deltager blandt andet skriver:

“It was a fantastic few hours of creating art in a beautiful museum! A brief history of print making followed by going to the studio creating masterpieces.”

Indtægterne i forbindelse med oplevelsen ligger på 295 kr. pr. deltager, og der er plads til 12 deltagere pr. gang. SMK har imidlertid oplevet, at det har været svært at fylde alle pladserne ud, og at tidsrummet for oplevelsen (fredag fra 11.30-14.00) har betydet, at danske besøgende sjældent har skrevet sig op til oplevelsen. I en periode på 10 uger, har det således medført et salg af 63 pladser ud af 120 mulige. Workshoppen var imidlertid fuld booket den 11. maj, hvor det faldt sammen med en dansk helligdag.

Omkostningerne til kunstner, forplejning, materialer og lignende i forbindelse med oplevelsen ligger forholdsvist stabilt på omkring 3.350 kr. pr. gang, hvor det kun er udgifterne til entre der varierer med antallet af deltagere. Samlet set betyder det lave antal tilmeldinger imidlertid, at SMK oplever et underskud på omtrent 9.000 kr. fordelt over de 10 uger i forbindelse med udbydelse af oplevelsen på Airbnb Experience.

Statens Museum for Kunst understreger, at samarbejdet med Airbnb generelt har været positivt, men at det kræver tid og tålmodighed at udvikle og drifte oplevelsesydelsen via Airbnb Experience. Samarbejdet kræver fx, at Airbnb skal godkende alle tekster, billeder og indhold som skal uploades på hjemmesiden, hvilket kan være tidskrævende. Dertil kommer, at medarbejderne på SMK har brugt mellem 80-100 timer på interne og eksterne møder, udvikling af koncept, indhold og lignende i forbindelse med lancering af oplevelsen.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION