KOMMERICIELT POTENTIALE: Optimering af salget via produktsortiment

  • Hvad?
  • Hvordan?
  • Inspiration

De internationale besøgendes behov og købsadfærd varierer på tværs af målgrupper, og det er derfor meget individuelt, hvilke konkrete produkter og kvaliteter de internationale besøgende efterspørger.

På baggrund af kvalitative interview med både butikspersonale og internationale besøgende kan der dog identificeres flere fællestræk for målgruppens behov. Tre grundlæggende kvaliteter fremhæves nemlig som særligt vigtige i forhold til produktsortimentet: Kvalitet & brugbarhed, det unikke og det danske/skandinaviske.

Kvaliteterne overlapper i høj grad hinanden, og et produkt kan derfor godt indeholde flere af kvaliteterne på samme tid. Det unikke kan fx knytte sig særligt til det danske eller nordiske udtryk. Samtidig forbindes det danske eller nordiske udtryk også i høj grad med simple og brugbare produkter af høj produktions- og designmæssig kvalitet. Kvalitetsprodukter emmer også af at være unikke, da der er brugt tid og omtanke på at producere og præsentere dem, og de udstråler derfor ikke masseproduktion.

Attraktionernes produktsortiment bør bestå af produkter, der indeholder én eller flere af disse tre overordnede kvaliteter. De internationale gæster er villige til at betale ekstra for produkter, der opfylder disse kriterier. Men der er også mange, der bare har brug for en lille ting til venner eller familie derhjemme. Disse produkter skal være det billigere alternativ, der ikke fylder for meget i kufferten.

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Hvis du vil læse mere, hvordan du kan indfri det kommercielle potentiale, så læs hele rapporten Kommerciel Potentialeanalyse (udarbejdet af Epinion og Wonderful Copenhagen 2017-2018)

Download eller print nedenstående model her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Inspiration til optimering af salget via produktsortiment 

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION