Konteksten er den nye konge

  • Hvad?
  • Hvordan?

Efter at Bill Gates i 1996 erklærede, at ’content is king’ er udtrykket sidenhen blevet et mantra for hele kommunikations- og markedsføringsbranchen. Underforstået: Godt, værdifuldt indhold er med til at skabe resultater og brand-awareness for din virksomhed.

Værdifuldt og relevant indhold er stadig meget vigtig, men hvad der i endnu højere grad er relevant, er konteksten, som indholdet bliver bragt i. Derfor er det i dag mere retvisende at deklarere, at ’context is king’ – at konteksten er kongen.

Sørg for at dit indhold bliver bragt i en kontekst (hvis muligt) Det kan være i forbindelse med en åbning af en udstilling, en ny lancering, et emne eller tendens, der er oppe i tiden, og som folk taler om.

  • Eksempler

I forbindelse med åbningen af den længe ventede Inderhavnsbro d. 7. juli, 2017 lavede @VisitCopenhagen samme dag en hyperlapse fra cykelturen fra Nyhavn til Copenhagen Street Food. Videoen blev lavet på en enkelt cykeltur, og der blev ikke brugt penge på produktionen – alligevel er videoen én af de mest sete videoer på profilen, hvor den er blevet vist mere end 20.000 gange  – bare på Instagram.

Nyhavn -> @copenhagenstreetfood in 30 sec. This bridge is ⚡️????

En video slået op af VisitCopenhagen (@visitcopenhagen) den

Omvendt blev der brugt langt flere ressourcer og tid på en anden video fra en anden cykelbro, nemlig Cykelslangen. Videoen er i langt højere kvalitet, men er kun blevet vist knap 8.000 gange – modsat videoen fra Inderhavnsbroen.

Ovenstående eksempler viser, at selvom godt produceret indhold stadig er vigtigt, så er konteksten endnu vigtigere. I eksemplet fra Inderhavnsbroen var det den længe ventede åbning og hypen af broen, der var grunden til, at videoen blev vist og delt så mange gange. Modsat videoen fra cykelbroen, hvor der ingen kontekst var.

Et andet brand, der er god til at ramme talk-of-the-town lige nu, og altid med et glimt i øjet, er Carlsberg.

Nedenfor er det i forbindelse med Beyoncé-koncerten i Parken d. 24. juli.

carlsberg

Herunder i forbindelse med den meget omtalte ’supermoon’ d. 14. november.

carslberg_2

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION