M/S Museet for Søfart

EKSPERIMENT 1

 • Udgangspunkt
 • Aktiviteter
 • Resultater

M/S Museet for Søfart er er Danmarks søfartsmuseum, som behandler Danmarks søfart fra 1400-tallet til i dag gennem permanente og skiftende udstillinger. Museet ligger i Helsingør kun 40 minutter fra København. Museet er tegnet af den verdensberømte tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group og rykkede i 2013 i nye rammer som et underjordisk museum i Helsingør ved Kronborg.

M/S Museet for Søfart har siden åbningen haft et stigende antal internationale gæster, som er særligt interesserede i arkitekturen. Men forvandlingsrejsen – fra industrikultur til cutting-edge arkitektur er ikke en historie, der bliver fortalt på museet i dag.

Dette projekt skal give et bud på, hvordan man kan udfolde fortællingen på museet, så de internationale gæster får opfyldt deres forventning om et særligt indblik i stedets arkitektoniske fortælling og placering. Den historiske dimension i form af forvandlingen af stedet vil være et centralt omdrejningspunkt.

Projektet fokuserer på at give de internationale gæster en mere arkitektonisk oplevelse på museet. Det sker via følgende indsatser:

 • Khora skaber en VR film, der har fokus på den arkitektoniske fortælling omkring museet og BIG’s byggeproces
 • Udarbejdelse af et arkitektur-område, hvor der kommer til at hænge BIG’s oprindelige model samt plancher.

Projektets resultater vil bl.a. blive vurderet efter kvalitative interviews med de internationale gæster. Det vil give viden om, hvordan de tager imod den arkitektoniske oplevelse. Vi formidler resultaterne, så snart vi er færdige med eksperimentet.

EKSPERIMENT 2

 • Udgangspunkt
 • Aktiviteter
 • Resultater

Museet vil gerne tiltrække flere kulturturister, som allerede er på citybreak i København, til Helsingør. Derfor eksperimenterede projektet i samarbejde med M/S Museet for Søfart om en digital kampagne målrettet kulturturister fra Storbritannien, hvis interesser omfattede kultur og arkitektur.

Kampagnen udfoldede sig primært gennem Facebook og Instagram, hvor især sidstnævnte medie er velegnet til at udfolde museets arkitektoniske og historiske univers. Der blev produceret en 30 sekunder lang film, som skulle give brugerne en forsmag på, hvad Helsingør kan byde på i form af byens attraktioner -heriblandt M/S Museet for Søfart.

Efter filmen blev samme målgruppe eksponeret for en række websiteklik-annoncer, som ledte brugerne ind på en historie om ‘en dag i Helsingør’, hvor forskellige oplevelser i Helsingør blev foreslået.

Derudover blev der testet annoncer fra museets egen Instagram-profil, ligesom der blev vist organiske posts om museet på @visitcopenhagens egne profiler på Instagram og Facebook. Herunder eksempler fra kampagnen på de to kanaler:


Helsingør fik desuden en udvidet temaside i hele 2016 på visitcopenhagen.com, hvor M/S Museet for Søfart havde en fremtrædende plads.

 • 364.000 personer har set kampagnens aktiviteter på Facebook og Instagram
 • Annoncering på Instagram: 4 posts førte til 109.000 visninger med 22.000 interaktioner (likes og kommentarer)
 • Filmen om Helsingør fik 70.000 visninger på Instagram og Facebook med en pris pr. videovisning på kun 0,17 kroner.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION