Nikolaj Kunsthal

EKSPERIMENT 1

 • Udgangspunkt
 • Aktiviteter
 • Resultater

Kunsthallen ville arbejde på at åbne tårnet i bygningen for besøgende, og forventningen var, at tårnet blev en attraktion i sig selv. Projektet havde til formål at øge kendskabet til tårnets åbning.

Influencer-event

Der blev inviteret forskellige typer af influencers til en solnedgang og en solopgang fra tårnet.

Eksempel på invitation til influencers:

 • 6 posts på Instagram har potentielt fået ml. 95.892 og 191.785 visninger
 • De 6 posts er nået ud til min. 290.584 følgere
 • Herudover er der produceret 19 Stories fra de fem instagrammere

Læringer

 • Værdien af arbejdet med influencers er høj, når det handler om at få sit budskab ud til så mange som muligt samt at opnå høj engagement.
 • Uden betaling kan det være svært at sikre sig, at influencerne møder op (specielt kl. 04 om morgenen), så hellere invitere lidt flere for at dække det optimale besøgstal.
 • De store influencere med en masse følgere kan være gode at bruge til at få sit budskab ud, men som @mthsbrndts høje engagement-tal viser (se resultater), så engagerer folk sig ofte mere med mindre influenceres indhold (micro-influencere). De er desuden ofte mere villige til at dele content efterfølgende uden ekstra omkostninger.

EKSPERIMENT 2

 • Udgangspunkt
 • Aktiviteter
 • Resultater

Nikolaj Kunsthal er i en transformationsproces fra udelukkende at tilbyde og markedsføre sig som kunsthal for samtidskunst med løbende udstillinger til i dag også at inddrage bygningen og historien om bygningens tårn, som er Københavns 3. højeste tårn.

Nikolaj Kunsthal havde i 2015 og 2016 i gennemsnit ca. 50.000 besøgende, og ifølge den nationale brugerundersøgelse fra 2014 er 36 procent udenlandske besøgende. Kunsthallen har dog i foråret 2017 oplevet en væsentlig stigning i andelen af udenlandske gæster (anslået 60-70 procent).

Nikolaj Kunsthal oplever, at mange internationale turister tiltrækkes af bygningen pga. dens historie som kirke. Disse besøgende vil man gerne konvertere til gæster i udstillingen ved at skabe et relevant mix af samtidskunst og historie og tilegne sig en ny profil med en historisk bygning og aktuelle kunstudstillinger.

Nikolaj Kunsthal ønsker mere viden om de internationale gæsters oplevelse og motivation for at besøge stedet samt en større viden om gæsternes behov. Derudover ønsker Nikolaj Kunsthal at øge deres indtjening ved at analysere kunsthallens kommercielle potentiale.

Projektet arbejder med at få mere viden ud af kunsthallens internationale besøgende via gæstedata, så kunsthallen i fremtiden kan træffe mere vidensbaserede beslutninger i kommunikationen og produktudviklingen.

Gæsternes nationaliteter bliver registreret, og der er igangsat en gæsteanalyse via Survey Monkey på gæsternes tilfredshed og behov. Målet er, at kunsthallen kontinuerligt arbejder med gæsteanalyse, så de kan se udviklingen i gæsternes behov og tilfredshed, modsat hvad mange andre gør, der får lavet brugeranalysen i en afgrænset periode.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION