Retningslinjer på jeres Facebook-side
Hvad?
Hvordan?
Nedskrevne retningslinjer kan i mange tilfælde være en god idé at have på sin Facebook-side – det giver helt klare rammer for, hvad brugerne kan forvente på siden. Det er altså her, I kan fortælle brugerne, at I forbeholder jer retten til at slette kommentarer, der er nedsættende eller indeholder upassende sprogbrug. Men det er en hårfin balance. Den gyldne regel er, at ens community har ytringsfrihed. Skriver en bruger i negative vendinger om din organisation eller brand, er det altså ikke ensbetydende med, at I har ret til at slette kommentaren. Når man har en Facebook-side, åbner man også for kritik i åbent forum – og husk, at kritik kan være konstruktivt.
Retningslinjerne skal være synlig under ’OM’ i den øverste bjælke under coverbilleder (se eksemplet). Find også genre de budskaber, som I synes har relevans for jeres brugere.
Husk på, at denne tekst kun er til for at sætte rammerne for jeres Facebook-side, så alle følgere ved, hvad de kan forvente. Teksten kan indeholde en kort beskrivelse af siden, dens formål, evt. forventet svartid fra de Facebook-ansvarlige (f.eks. inden for fire timer fra kl. 9 til 17 i alle hverdage), hvad der er god takt og tone etc.
Eksempler
Herunder er det Nationalmuseet, der på en uhøjtidelig, konkret og ligefrem måde, forklarer deres brugere om sidens retningslinjer
Et andet eksempel er Copenhagen Cooking, som konkret forklarer, hvad der ikke tolereres på deres Facebook-side.