Om projektet

Hvad er Tourism+Culture Lab?

Hvordan kan vi tiltrække flere turister til vores kulturinstitutioner og kultursteder? Hvordan kan vi gøre vores kulturoplevelser mere tilgængelige for internationale gæster? Hvordan kan vi give de internationale gæster en endnu bedre oplevelse, end vi gør i dag? Hvordan kan vi øge turisternes kulturforbrug? Hvordan kan kulturinstitutionerne tjene flere penge på de internationale gæster?

Det er nogle af de spørgsmål, som udviklingsprojektet Tourism+Culture Lab prøver at finde svarene på gennem målbare eksperimenter i tæt samarbejde mellem kommuner, turistorganisationer og kulturinstitutioner.

Tourism+Culture Lab er et udviklingsprojekt, som har til formål at styrke Greater Copenhagen som en attraktiv kulturdestination og på sigt tiltrække nye, internationale gæster, som har kulturoplevelser som rejsemotivation. Projektet er forankret i Wonderful Copenhagen og medfinansieret af Region Hovedstaden.


Hvorfor?

Selvom København er en by i vækst, og selvom kultur udgør en væsentlig del af Københavns og hovedstadsregionens turismeprodukt, så rangerer København langt nede af listen over europæiske destinationer med såkaldt kulturel attraktivitet, viser flere analyser.

Samtidig er der brug for mere viden om, hvad der virker, og hvad der ikke virker, når det kommer til kulturlivets kommunikation og produktudvikling over for internationale gæster. Desuden skal samarbejdet mellem turist- og kulturerhverv styrkes, så destinationens kulturelle produkter er gearet til en international målgruppe.

Hvordan?

Projektets design er bygget op omkring fire spor:

  • KOMPETENCE: Kurser og workshops, der klæder partnerne på ift. de væsentligste udfordringer, når det gælder internationalisering
  • INNOVATION: Konkrete, målbare eksperimenter tester nye tiltag af hos den enkelte kulturinstitution eller event
  • INSPIRATION: Cases fra ind- og udland samt studieture skal inspirere
  • VIDENDELING: Videndeling mellem turist- og kulturerhverv samt kommunikation af læringer og cases til gavn for alle

Hvem er med i projektet?

Nationalmuseet, Karen Blixen Museet, Designmuseum Danmark, Statens Museum for Kunst, Dansk Arkitektur Center, Kulturværftet, M/S Museet for Søfart, Cisternerne, Willumsens Museum, Arbejdermuseet, Roskilde Domkirke, Glyptoteket, Nivaagaard Malerisamling, Københavns Kommune Kunst & Historie, herunder Nikolaj Kunsthal, Københavns Museum og Thorvaldsens Museum, Frederiksberg Kommune, Helsingør Kommune og Frederikssund Erhverv.

Bliv klogere

Her på sitet præsenterer vi de læringer og erfaringer, som projektet løbende opnår. Resultaterne af projektet bliver samlet og videregivet som konkrete forretnings- og kommunikationsmodeller til videreudvikling for alle interesserede efter projektets afslutning.

Projektansvarlig  Louise Örnfelt,  loc@woco.dk eller +45 31213181

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION