M/S Museet for Søfart
EKSPERIMENT 1
Udgangspunkt
Aktiviteter
Resultater
M/S Museet for Søfart er Danmarks søfartsmuseum, som behandler Danmarks søfart fra 1400-tallet til i dag gennem permanente og skiftende udstillinger. Museet ligger i Helsingør kun 40 minutter fra København. Museet er tegnet af den verdensberømte tegnestue BIG – Bjarke Ingels Group og rykkede i 2013 i nye rammer som et underjordisk museum i Helsingør ved Kronborg.
M/S Museet for Søfart har siden åbningen haft et stigende antal internationale gæster, som er særligt interesserede i arkitekturen. Men forvandlingsrejsen – fra industrikultur til cutting-edge arkitektur er ikke en historie, der bliver fortalt på museet i dag.
Dette projekt skal give et bud på, hvordan man kan udfolde fortællingen på museet, så de internationale gæster får opfyldt deres forventning om et særligt indblik i stedets arkitektoniske fortælling og placering. Den historiske dimension i form af forvandlingen af stedet er et centralt omdrejningspunkt.
Projektet fokuserer på at give de internationale gæster en mere arkitektonisk oplevelse på museet. Det sker via følgende indsatser:
- I samarbejde med et Virtuel Reality-bureau skabes en VR-film, der har fokus på den arkitektoniske fortælling omkring museet og BIG’s byggeproces
- På sigt indretter museet et arkitektur-område, hvor VR-filmen kan ses sammen med BIG’s oprindelige model og plancher af bygningens tilblivelse.
En kvalitativ analyse af de internationale gæsters oplevelse af VR-prototypen peger på flere interessante indsigter:
- VR-filmens realisme imponerer brugeren, og de bruger blandt andre ordene interesting og real til at beskrive oplevelsen
- VR-oplevelsen bidrager til museumsbesøget ved at give en sjov og sanselig oplevelse samt ny viden om museets arkitekturhistorie
- Den fysiske placering har stor betydning for brugen af VR-tilbuddet.
- Der er flere tekniske barrierer ved brug af VR-teknologi
Læs hele rapporten i nedenstående PDF:
EKSPERIMENT 2
Udgangspunkt
Aktiviteter
Resultater
Museet vil gerne tiltrække flere kulturturister, som allerede er på citybreak i København, til Helsingør. Derfor eksperimenterede projektet i samarbejde med M/S Museet for Søfart med en digital kampagne målrettet kulturturister fra Storbritannien, hvis interesser omfattede kultur og arkitektur.
Kampagnen udfoldede sig primært gennem Facebook og Instagram, hvor især sidstnævnte medie er velegnet til at udfolde museets arkitektoniske og historiske univers. Der blev produceret en 30 sekunder lang film, som skulle give brugerne en forsmag på, hvad Helsingør kan byde på i form af byens attraktioner -heriblandt M/S Museet for Søfart.
Efter filmen blev samme målgruppe eksponeret for en række websiteklik-annoncer, som ledte brugerne ind på en historie om ‘en dag i Helsingør’, hvor forskellige oplevelser i Helsingør blev foreslået.
Derudover blev der testet annoncer fra museets egen Instagram-profil, ligesom der blev vist organiske posts om museet på @visitcopenhagens egne profiler på Instagram og Facebook. Herunder eksempler fra kampagnen på de to kanaler:
Helsingør fik desuden en udvidet temaside i hele 2016 på visitcopenhagen.com, hvor M/S Museet for Søfart havde en fremtrædende plads.
- 364.000 personer har set kampagnens aktiviteter på Facebook og Instagram
- Annoncering på Instagram: 4 posts førte til 109.000 visninger med 22.000 interaktioner (likes og kommentarer)
- Filmen om Helsingør fik 70.000 visninger på Instagram og Facebook med en pris pr. videovisning på kun 0,17 kroner.