10 tips til den internationale pressetur

  • Hvordan?

​1. Udvælgelse af medier/journalister/influencers til pressetur:  Undersøg deres cirkulation, oplag, sidevisning og følgere/engagement på SoMe

​2. Afsæt et budget til jeres pressetur. Ca. 50.000 kr. er til den skrabede version – husk, at I skal dække deres flybilletter.

​2. Invitér 6-8 medier

​3. Sørg for at de får to overnatninger

​4. Pressen skal introduceres for det brede program samt VIP-arrangementer. Derudover skal være afsat tid, hvor de kan opleve byen på egen hånd. Læg op til andre oplevelser, der matcher jeres produkt/event.

​5. Begynd at planlægge jeres pressetur min. 4-5 mdr. inden jeres event (book hotel og fly først).

​6. I skal invitere den udvalgte presse ca. 3 mdr. før jeres event.

​7. Sørg for at lave nogle kontraktlige forpligtigelser over for omtale. Få et ”letter from editor”, hvor mediet lover, at de rent faktisk laver min. én artikel, hvornår den bliver publiceret, og at de sender jer en kopi efterfølgende.

​8. LOV ALDRIG ANDRE SAMARBEJDSPARTNERE OMTALE. Journalister og influencers skriver/poster aldrig om samtlige programpunkter fra presseturen.

​9. Visse bloggere og influencers tager et stort fee for deltagelse, så overvej på forhånd, om der er budget til det ellers gå efter mikro-influencers.

​10. Send en opfølgningsmail en uge efter, de er kommet hjem

Se også vores 7 tips til presseture og pressekits.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION