Fakta: Turistens digitale adfærd

  • Hvad?
  • Hvordan?
  • Eksempler

Nutidens turister er i stigende grad online under ferien, hvilket i høj grad skyldes tilgængeligheden til nettet via smartphones. Smartphonen er på kort tid blevet det helt centrale redskab til at søge information, oplevelser og spisesteder mv., både før, men i stigende grad også under rejsen, hvor mobile enheder tjener som en concierge, guide og rejsefælle for rejsende.

40 % af det digitale salg af rejser foregår på mobilen, viser tal fra det amerikanske www.emarketer.com  

Hvis du vil læse mere om turisters digitale adfærd, så læs rapporten Digitalisering i Turismeerhvervet (Det Nationale Turismeforum, 2016)

Turistens digitale muligheder påvirker deres adfærd på dele af deres rejse. Her er et par aktuelle tendenser:

Før

I før-fasen er turisten i høj grad påvirket af folk i deres netværk. En undersøgelse fra Social Media Link viser eksempelvis, at 34 % af rejsende ændrede deres rejseplaner på grund af indflydelse fra sociale medier, og ligeledes har knap halvdelen (49 %) af alle adspurgte ændret aktiviteter under ferien på grund af indflydelse fra sociale medier.

Under

I under-fasen, når den digitale turist er på farten, bruger turisten smartphonen til at løse konkrete ferierelaterede opgaver, som tidligere var planlagt hjemmefra, såsom at bestille transport, søge efter gode restauranter i nabolaget, tjekke åbningstider på attraktioner, foretage reservationen online og finde vej rundt på feriemålet.

En stadig stigende del af turister bruger mobilteknologien til at forstærke eller endda erstatte den traditionelle personlige kunde- og gæsteservice, som flyselskaber, turistbureauer etc. historisk set har baseret mange af deres kontaktpunkter med turisten på.

Det amerikanske analysebureau Skift har introduceret begrebet ‘Den tavse rejsende’ (The Silent Traveller) for at beskrive tendensen om, at flere og flere turister er selvhjulpne, digitale rejsende. Turisten er tavs i den forstand, at turisten ikke opsøger eller benytter det fysiske turistkontor, hotellets receptionist eller andre klassiske turistinformationstiltag udbudt af destinationen. ‘Den tavse rejsende’ benytter i stedet egne mobile enheder til at finde svar på de spørgsmål, der måtte opstå i forbindelse med opholdet på destinationen.

Efter

Efter ferien reflekterer og deler turisten sin samlede oplevelser på destinationen, herunder mennesker man har mødt, attraktioner man har besøgt, steder man har spist, og på den måde inspirerer han/hun sin familie og venner til nye rejseoplevelser.

Kilde: Digitalisering i Turismeerhvervet, Seismonaut 2016

På baggrund af generel viden om turisternes digitale adfærd, udarbejdede VisitDenmark i 2014 en model baseret på OMDs ECO-system. Det er en generel model, som ikke skal forveksles med dybdegående brugerrejser (Customer Journey Maps). VisitDenmarks model kan fungere som en god forståelsesramme for, hvilken fase en turist typisk gennemgår ifm. en rejse.

Download modellen

 

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION