Thorvaldsens Museum

 • Udgangspunkt
 • Aktiviteter
 • Resultater

Thorvaldsens Museum er Danmarks første museumsbygning. Museet byder på kunst- og arkitekturoplevelser og er det eneste sted i verden, hvor du samlet kan se alle værker af billedhuggeren Bertel Thorvaldsen.

Museet arbejder på at:

 • Styrke museets brand
 • Øge kendskabet til museet
 • Tiltrække flere internationale besøgende

Thorvaldsens udfordring er at aktualisere museets kommunikation i forhold til internationale gæster. En særlig udfordring er at få internationale kulturturister, der besøger f.eks. SMK, Glyptoteket til også at besøge Thorvaldsens.

Thorvaldsens ønsker et mere værdifuldt indblik i historien omkring deres brugere, hvornår gæsterne beslutter sig for at besøge museet, og hvilke kanaler, der har den største effekt og betydning for deres endelige beslutninger.

Projektet arbejder med at få mere viden omkring gæstens digitale brugerrejse. Undersøgelsen skal danne overblik over de forskellige faser i gæstens beslutningsproces inden de træder ind på museet og dermed danne grobund for en prioritering af kommunikationsindsatsen fremadrettet.

Undersøgelsen skal også give indblik i de gæster, der ikke vælger Thorvaldsens Museum, men kommer på Glyptoteket og Den Hirschsprungske Samling.

Målet er på sigt at kunne styrke museets brand, øge kendskabet til museet og tiltrække flere internationale besøgende.

Brugeranalysen belyser den digitale brugerrejse og give et værdifuldt indblik i Thorvaldsen Museums internationale gæster. Hovedkonklusionerne og anbefalingerne er:

 • Større synlighed på digitale medier som online søgemaskiner og Google Maps
  Bred online søgning er den mest anvendte kilde til inspiration og information blandt både de nuværende og potentielle besøgende. Derudover anvendes Google Maps også i høj grad – hele 38% af de besøgende anvender kilden, mens de er i København. Thorvaldsens Museum er imidlertid ikke særlig synlig på de digitale medier og bør derfor prioritere synligheden her for at tiltrække flere besøgende.
 • Fokus på kommunikation af større/kendte værker eller fortællingen om en dansk kunstner
  De besøgende på Thorvaldsens Museum tiltrækkes især af kunsten og skulpturerne samt af Thorvaldsen som en unik dansk kunstner. Ligeledes fremhæver de potentielle besøgende i høj grad særlige værker eller fortællingen om det danske som primære besøgsdrivere på Glyptoteket og Den Hirschsprungske Samling, men der er en opfattelse af, at Thorvaldsens Museum mangler et stærkt trækplaster, der kan tiltrække dem.
 • Skab et incitament for at dele oplevelser fra atrraktionen – særligt digitale medier
  De besøgende på Thorvaldsens Museum bliver i høj grad inspireret af anbefalinger fra venner og familie, ligesom de potentielle besøgende også understreger, at den personlige anbefaling er et stærkt kvalitetsstempel. Ved at opfordre de besøgende til at dele deres oplevelse – som ofte er meget positiv og overstiger deres forventninger – kan de fungerer som mini-ambassadører for museet og dermed bidrage til at øge synligheden og interessen blandt potentielle besøgende.
 • Bedre guidance – både  udenfor og inde på attraktionen
  Thorvaldsens Museum bør i højere grad udnytte deres centrale lokation tæt på andre topattraktioner. Dette kræver større fysisk synlighed over for de turister, der allerede er i området fx ved at skabe motivation for et spontant besøg via skiltning eller tværgående samarbejde med andre attraktioner i området. Derudover efterspørger de besøgende på museet ligeledes mere guidance i udstillingerne, så deres besøgsoplevelse i højere grad styres og får en retning.

Læs hele rapporten De internationale besøgendes brugerrejse og opfattelse af Thorvaldsens Museum

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION