Arbejdermuseet

  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

Med sit særegne og vedkommende emnefelt, enestående bygning og centrale placering har Arbejdermuseet grundlag for at tilbyde en attraktiv og mangesidet museumsoplevelse til et bredt publikum fra både ind- og udland.

Arbejdermuseet ønsker at henvende sig til et udenlandsk publikum i langt højere grad, end man tidligere har gjort. Det gælder både i formidlingen på museet, i arbejdet med publikumsservice og i kommunikationen/markedsføringen. I Arbejdermuseets strategi for 2017-2020 fremgår det, at museet skal have flere internationale gæster, og derfor skal synligheden og brugervenligheden rettet mod turister øges betragteligt.

Stort set alle internationale gæster søger på google, før de besøger museet. Der er ikke tidligere blevet arbejdet med SEO målrettet udenlandske gæster, og derfor vil fokus være på at skabe større synlighed, trafik – og i sidste ende flere besøg til museet ved at arbejde strategisk med SEO-optimering.

Vi formidler resten af resultaterne, så snart vi er færdige med eksperimenterne.

EKSPERIMENT 1

  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

SEO-analyse

Der blev foretaget en SEO-analyse af et eksternt bureau, som afslørede en række problemer på hjemmesiden både af teknisk og indholdsmæssig karakter, der påvirkede søgeresultaterne i en negativ retning. Derudover blev der udvalgt 10 søgeord ud, som SEO-satsningen skulle koncentrere sig om fremadrettet.

På baggrund af SEO-analysen blev der opstillet en handlingsplan, som var delt op i tre dele:

  1. Teknisk justering af backend på hjemmeside:

SEO-analysen påpegede en del problemområder i den tekniske del af hjemmesiden. Det var især problemer med hastighed, svartider og en række 404-fejl. Eftersom det krævede udvikler-kompetence at stå for at rette de tekniske fejl, blev bureauet hyret til at stå for denne del.

  1. Tilretning af tekst og indhold og Meta-beskrivelser

På indholdssiden blev der i SEO-analysen lagt vægt på, at der manglede generelt meta-beskrivelser og søgeordsoptimering på alle sider. Derudover var der problemer med for store billeder, for meget tekst på visse sider, for lidt SEO-fokuseret tekst på andre sider og ikke mindst brug af de udvalgte søgeord i overskrifter og brødtekst.

Det blev desuden en del af handlingsplanen at oprette 7 landingpages, der var 100% søgeords-baseret, og som kunne støtte op om de mest populære søgeord.

Arbejdermuseet skulle selv stå for denne del af opgaven.

  1. Supplering med Adwords-kampagner

For at booste de udvalgte søgeord blev der i handlingsplanen også lagt en ekstra mulighed ind for at bruge Adwords – annoncering som redskab. De skulle køre i kampagner og i perioder knyttet til de nyoprettede landingpages og skulle resultere i endnu bedre ranking af søgeordene.

Vi formidler resten af resultaterne, så snart vi er færdige med eksperimenterne.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION