Cisternerne

  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter

Cisternerne har oplevet en øget succes efter at være gået fra at være Museet for Glaskunst til i dag at huse internationalt anerkendte kunstnere, der med udstillinger enten spiller sammen med eller giver modspil til de karakteristiske arkitektoniske rammer og unikke klimatiske vilkår.

Presseomtaler og et øget antal besøgende er mere eller mindre kommet af sig selv på baggrund af et væsentligt løft af den kulturelle oplevelse. Derudover har en eksponering i anerkendte, internationale medier kunne mærkes i væksten af internationale besøgende med især et stort antal britiske besøgende.

Men når den internationale gæst lander på museets egne kanaler, så bliver gæsten ikke taget ordentligt i hånden. Hverken Cisternernes hjemmeside, Instagram eller Facebook er overbevisende ift. internationale besøgende, som skal beslutte, om turen skal gå til Frederiksberg eller til en anden destination i regionen.

Projektet satte derfor fokus på, hvordan Cisternerne kan arbejde smartere gennem planlagt indhold, men også hvordan man kan arbejde med såkaldte content creators, hvor eksterne producerer indhold, som Cisternerne kan bruge til egne kanaler.

Derudover vil Frederiksberg Kommune gerne have, at gæster hos Cisternerne fortsætter oplevelsen på Frederiksberg – på andre museer, på caféer/restauranter og butikker.

Projektet fokuserer på at tiltrække flere internationale gæster ved at øge kvaliteten af museets egne kanaler. Det sker gennem optimeringer af de enkelte kanaler, kompetenceopgradering, udarbejdelse af redaktionelle koncepter, plan for brug af indhold på tværs af kanaler samt brug af content creators.

En anden del af projektet fokuserer på at sende gæsterne videre ud på Frederiksberg og dermed øge forbruget hos Frederiksbergs handelsliv. Det sker gennem et eksperiment, hvor turisten får udleveret et skræddersyet hand-out ved udgangen af Cisternerne med op til otte personlige anbefalinger til steder, som turisten kan besøge i nærheden. Eksempelvis et spisested, et kaffested, den perfekte grønne plet, det gode shoppested osv. Der bliver samtidig indsamlet emails fra turisterne, så effekten kan måles efterfølgende.

EKSPERIMENT: Optimering af museets digitale kanaler og indhold

  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

Optimering af Cisternernes digitale kanaler, kompetenceopgradering hos medarbejdere, udarbejdelse af redaktionelle koncepter, plan for brug af indhold på tværs af kanaler samt brug af content creators.

Derudover udarbejdelse af 365 dages content strategi, der tager højde for, at museet er lukket flere måneder hvert år.

Projektet havde til formål at indsamle kvalitets sikret content til Cisternernes billeddatabase. Der blev derfor inviteret 3 nøje udvalgte instagrammere til en instawalk i Cisternerne.

Ved brug af den nye kvalitetsikrede billeddatabase på Cisternernes Instagram, er der forekommet et stort boost i både følgere og engagement.

Antal følgere

Nulpunktsmåling 8.2 2017: 1224 følgere

08.11 2017: 3703 følgere

= mere end en tredobling


EKSPERIMENT: Nudge gæsten til flere oplevelser på Frederiksberg

  • Udgangspunkt
  • Aktiviteter
  • Resultater

Kan vi nudge gæsten ud på Frederiksberg fra Cisternerne?

Dette eksperiment fokuserede på at sende gæsterne videre ud på Frederiksberg og dermed øge forbruget hos Frederiksbergs handelsliv. Turisten får udleveret et hand-out i lommeformat ved udgangen af Cisternerne med op til otte personlige anbefalinger til steder, som turisten kan besøge i nærheden.

Læs hele rapporten her: The Cisterns – A 2017 visitor survey (udarbejdet af Wonderful Copenhagen 2017-2018)

En prototype på en brochure udleveres til gæsterne

I samarbejde med Frederiksberg Kommune og Cisternerne bliver der udvalgt en række steder på Frederiksberg, der appellerer til den målgruppe, der besøger Cisternerne. Prototypen bliver udleveret ved udgangen til gæster hos Cisternerne. Gæsten giver tilsagn om, at vi efterfølgende må kontakte dem via e-mail med en række spørgsmål. Se brochuren her:

Læs hele rapporten her: The Cisterns – A 2017 visitor survey (udarbejdet af Wonderful Copenhagen 2017-2018)

Godt 18% af gæsterne bliver påvirket af brochuren

Resultaterne af eksperimentet tyder på, at brochuren har givet respondenterne en bedre oplevelse under besøget af Cisternerne og inspiration til at besøge andre attraktioner.

Download eller print nedenstående billede her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Grafen nedenfor viser, hvor mange af respondenterne, der besøgte de andre attraktioner, der sagde at deres besøg var delvist eller udelukkende på grund af at de havde læst brochuren:

Download eller print nedenstående graf her.

Dobbeltklik på billedet for at gøre billedet større

Læs hele rapporten her: The Cisterns – A 2017 visitor survey (udarbejdet af Wonderful Copenhagen 2017-2018)

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION