Designmuseum Danmark


  • Udgangspunkt
  • Aktivitet
  • Resultater

Designbolaget_P_Designguide_3Designmuseum Danmark er et museum for design, kunsthåndværk og kunstindustri med ca. tre store særudstillinger om året. Museet er ét af Nordens centrale udstillingssteder for dansk og international design.

Størstedelen af Designmuseum Danmark besøgende er internationale gæster – ca. 80 procent kommer fra udlandet.  Derfor valgte vi at fokusere på, hvordan de besøgende i højere grad kunne aktiveres i markedsføringen af museet. Vi ville undersøge, hvordan Designmuseum Danmark kunne give gæsterne merværdi ved at brede sin fortælling ud, og ikke kun fortælle om selve museet, men også om København og omegn som designdestination. Museet har en troværdig stemme som fageksperter, når det gælder at guide og inspirere de designinteresserede gæster til andre designoplevelser på destinationen.

Projektet eksperimenterede med at udvide museets position som ekspert i design ved at tilbyde gæsterne en guide til designoplevelser i byen – alle fortalt med personlige anbefalinger.

Guiden blev trykt i 10.000 eksemplarer, og der blev indsamlet e-mails fra gæsterne, som efter deres ophold i København fik tilsendt et spørgeskema om, hvorvidt guiden havde fået dem til at opleve flere designoplevelser under deres ophold i København, og hvilken betydning den havde for deres opfattelse af museet.


Designbolaget_P_Designgude_2

Designbolaget_P_Designguide_5

Designbolaget_P_Designgude_1

  • 45 procent af modtagerne af guiden fik flere designoplevelser med hjem, end de havde planlagt. Guiden øger altså kulturforbruget hos næsten halvdelen af modtagerne.
  • 85 procent gemmer guiden efter hjemkomst, og 9 procent giver den videre til venner og familie og guiden fungerer altså også som markedsføringsredskab.
  • Over 90 procent mener, at guiden har bidraget positivt til deres opfattelse af Designmuseum Danmark.
  • Udgangspunkt
  • Aktivitet
  • Resultater

Designmuseum Danmark tiltrækker en masse designinteresserede gæster, der har en stærk passion for området. Målet er, at design skal deles, og derfor vil Designmuseum Danmark i samarbejde med Wonderful Copenhagen udkomme med en podcast om dansk design. Podcasten skal stille skarpt på den danske designtradition, og undersøge de ikoner vi kender, håndværket bag dem, og den designproces de er formet af.

Podcasten skal være med til at facilitere en helhedsoplevelse for museets gæster/brugere. Det vil sige at den skal fungere afhængigt af det fysiske besøg således at man kan lytte inden eller sit besøg. Podcasten er tænkt som en platform hvor gæsten kan møde de dele af museet, der til daglig er mere skjulte: Bibliotek, arkiv, forskning og samling skal aktiveres og formidles.

Podcast-serien er på engelsk og henvender sig til de mange internationale besøgende der gerne vil have et lidt bedre kendskab til museets historie, de verdensberømte danske designere og historierne om, hvordan de store pionerer stadig inspirerer i dag.

Podcasten byder lytteren på en rejse gennem forskellige perioder og konkrete designobjekter, der giver en forståelse af de kvaliteter, der gør dansk design særlig. Fra de berømte stole fra den gyldne alder til dagens moderne designløsninger, hvor designere bringer vigtige spørgsmål som bæredygtighed og miljøproblemer ind i deres design.

Afsnit 1: Museets historie med Anne-Louise Sommer og Anders Eske Laurberg Hansen
Afsnit 2: Danish Modern med Christian Holmsted Olesen og Anders Eske Laurberg Hansen
Afsnit 3: Danish Design Now med Pernille Stockmarr og Anders Eske Laurberg Hansen

Lyt med her: 

På hjemmesiden her: https://designmuseum.dk/en/the-danish-design-podcast/
Eller download på Apple: https://apple.co/2Ha2RTH

Der er blevet lavet en kvalitativ analyse af de internationale gæsters oplevelse af podcastene og, hvilken værdi de giver dem. Læs hele analysen her.

Podcasten styrker oplevelsen både før og efter museumsbesøg.
Ifølge lytterne lykkes podcasten på flere niveauer med at styrke helhedsoplevelsen af museet.

Inden museumsbesøget
• Først og fremmest giver podcasten en grundforståelse for museet og for dansk design, som giver en forståelsesramme at opleve museet med. Den skærper nogle opmærksomhedspunkter
som gør, at gæsterne vil få mere ud af besøget.
• Den lykkes med at vise, hvorfor design – og specifikt dansk design – er interessant og øger dermed motivationen for at besøge museet.
• Med historien om Kaare Klint og demokratisk design viser podcasten en sammenhæng mellem dansk designhistorie og det danske samfunds lighedsprincipper, som vækker international
interesse og giver lyst til at besøge Danmark.

Efter museumsbesøget
• Lyttere, der allerede har besøgt museet, oplever, at podcasten bidrager med ny viden og nye sammenhænge, som de ikke havde forstået under besøget. Flere nævner, at de var relativt kort
tid på museet, og ikke havde tid til at læse alle de forklarende skilte. Derfor giver det en væsentlig merværdi at få nærmere kendskab til særligt de historiske og teoretiske koblinger i
podcasten samt information om fx bygningen, der ikke formidles på museet.

This is a unique website which will require a more modern browser to work!

Please upgrade today!

Velkommen til Tourism+Culture LAB

Gennem ny viden, innovative tiltag og værdifulde partnerskaber tester Tourism+Culture LAB, hvordan der kan skabes øget værdi i mødet mellem kultur og turisme.

Her finder du et udpluk af de læringer, erfaringer og cases, som projektet har omfattet.

Vi bruger cookies på denne side, når du trykker på OK-knappen, godkender du brug af cookies.

NAVIGATION